СИТЕ ВЕСТИ

Официјализирана продажбата на Брегалница: Кирил Гогов – нов сопственик!

По одлуката на Советот на Општина Штип за продажба на ФК Брегалница, денеска и официјално заокружен целокупниот процес. Познатиот македонски стопанственик и спортски инвеститор Кирил Гогов од денеска и официјално е нов сопстваник на ФК Брегалница со 51% од сопственичкиот удел, наспроти 49% кои остануваат во сопственост на Општина Штип.

Прочитај повеќе

Општина Штип одлучи: ФК Брегалница добива нов сопственик

ФК Брегалница и дефинитивно добива нов приватен сопственик откако денеска на седницата на Советот на општина Штип донесена е едногласна одлука фудбалскиот колектив да се продава на берза по номинална вредност од 100 евра по една акција.

Прочитај повеќе