Потпишани професионални договори со пет млади фудбалери

ФК Брегалница официјално потпиша професионални договори со пет млади фудбалери кои треба да бидат иднината на „сините“.

Во новата сезона со професионални договори влегуваат Анџело Николовски, кој веднаш е позајмен на ФК Кит Го, но и Јован Манов, Тони Мирчевски, Марио Наумоски и Анес Османоски.

„Брегалница под водство на новиот генерален финансиер Кирил Гогов исклучително ќе мисли на иднината на клубот. Почитувајќи ги квалитетите на младите фудбалери и носени од вербата во нив потпишани се професионални договори. Покрај амбициите за висок пласман кои ќе не носат во новата сезона, секако размислувањето и за иднината на клубот мора да биде во фокусот“ - вели спортскиот директор на Брегалница, Никола Тонев.