Општина Штип одлучи: ФК Брегалница добива нов сопственик

ФК Брегалница и дефинитивно добива нов приватен сопственик откако денеска на седницата на Советот на општина Штип донесена е едногласна одлука фудбалскиот колектив да се продава на берза по номинална вредност од 100 евра по една акција.

Градоначалникот на Штип, Благој Бочварски и координаторот на ОК на ВМРО-ДПМНЕ, Иван Јорданов беа единствени во ставот дека политиката треба да се остави настрана од клубот и „сините“ конечно да добијат стабилен спонзор и сопственик во интерес на сите искрени љубители на фудбалот.

Се очекува целокупната постапка за продажба на дел од акциите на Брегалница да заврши до 11. јули, кога е закажана нова седница на Советот на општината.

Според најавите, ЈП Исар и натаму ќе ги одржува спортските терени, но Општина Штип, како што истакна градоначалникот Бочварски, во иднина ќе инвестира двојно помалку средства од сегашните во клубот.

Поврзани вести