Ристе Јанков е најново засилување на штипска Брегалница

Ристе Јанков е најново засилување на штипска Брегалница. Доаѓа од Романското првенство, каде настапуваше за екипата на Поли Иаши. Во кариерата, уште има настапувано за екипите на Локомотива, Работнички и Каспи Актау од Казахстан. Јанков има 25 години и е повремен репрезентативец на Македонија.