Илија Донов е нов играч за врска на штипска ФК Брегалница

Илија Донов е нов играч за врска на штипска Брегалница. Донов доаѓа од струмичка АП Брера. Всушност, Брегалница и Брера направија размена на играчи во која Донов доаѓа во Брегалница, а во спротивен правец замина Зоран Андонов. Илија Донов во кариерата, освен за Брера, настапуваше за Вардар Неготино и Саса. Донов има 22 години и има голема фудбалска перспектива пред себе. Тој веќе се приклучи на тимот и тренира редовно под палката на шефот на стручниот штаб Горан Здравков.